request-logo

Professioneel en ervaren

Dr. Linda Muusses – studie- en scriptiebegeleider

Linda Muusses is gepromoveerd communicatiewetenschapper en psycholoog. Zij deed onderzoek naar romantische relaties en internetgebruik, en heeft ervaring als docent aan verschillende universiteiten. Als docent of tweede lezer heeft zij zowel scripties begeleid bij arbeids- en organisatiepsychologie als bij sociale psychologie. Linda heeft als studie- en scriptiecoach vele studenten begeleid bij de bachelor- en masterthese of andere onderdelen van de studie, en ondersteunt zowel HBO als WO studenten van aanverwante opleidingen. Het mooiste vindt Linda het als ze studenten vaardigheden aan kan leren waardoor ze ook in vervolgsituaties beter weten hoe ze tot een oplossing kunnen komen. Ze helpt studenten graag met goede schrijfvaardigheden, theoretische of statistische problemen oplossen, realistisch plannen, en omgang met stress of een gebrek aan concentratie. Ze denkt graag met studenten mee om tot een oplossing of keuze te komen.

Jorrit Mulder – studie- en scriptiecoach

Jorrit Mulder heeft ruime ervaring als scriptiebegeleider, studiebegeleider en onderzoeker voor verschillende organisaties en universiteiten, zoals University of London, New York University en Open Universiteit Nederland. Ook was hij werkzaam als consultant voor de World Economic Forum voor hun Partnerships for Education programma en werkte hij als West-Afrika analist voor het Carter Center te Atlanta.  Jorrit is cum laude afgestudeerd met een master in politicologie en heeft een bachelor in muziekwetenschappen. Hij heeft al vele studenten geholpen met scripties, essays of studiebegeleiding op het gebied van de sociale en culturele wetenschappen, zoals bijvoorbeeld economie, bedrijfskunde, psychologie, pedagogiek en culturele wetenschappen. Hij begeleidt zowel WO als HBO studenten op locatie in Amsterdam of online.

MSc Sifra van Esch – Studie- en scriptiebegeleider

Sifra heeft een bachelor Nederlands Recht en een master Nederlands Strafrecht in Europa afgerond. Daarnaast heeft zij diverse korte studies op het gebied van psychologie, coaching, gezondheidsgedrag en voeding afgerond aan de Open Universiteit, waaronder de bachelor Psychologie. De afgelopen jaren heeft zij als coach en trainer binnen diverse bedrijven en overheidsinstellingen gewerkt en helpt zij studenten bij diverse studies waaronder: rechten, sociale studies (zoals psychologie, SPH, MWD en sociologie), onderwijskunde, pabo en culturele en maatschappelijke studies.
Sifra biedt scriptiebegeleiding bij het gehele proces of bij een specifiek onderdeel. Zowel hbo-, als wo-studenten kunnen bij haar terecht voor professionele hulp. Haar begeleiding is geschikt voor studenten die bijvoorbeeld hulp nodig hebben bij het maken van een goede opzet, het schrijfproces, het analyseren en verwoorden van resultaten of bij het schrijven van een herkansing. Ook helpt Sifra graag bij het aanbrengen van structuur en focus. Vanuit haar studie- en werkachtergrond heeft zij bovendien veel ervaring met de begeleiding van mensen die kampen met verlies van focus, stress, onzekerheid, perfectionisme, faalangst, uitstellen of minder motivatie.
Als studiebegeleider helpt zij bovendien vele mbo- hbo- en wo-studenten efficiënter en prettiger studeren. Studenten voelen zich prettig bij haar concrete, effectieve en begripvolle aanpak. Zij heeft ook ervaring met het begeleiden van studenten die vanwege ad(H)d, autisme of een (chronische) ziekte of beperking extra ondersteuning nodig hebben.

mr. dr. drs Marion Brienen – scriptie- en studiebegeleider

Marion Brienen is een gepromoveerd jurist en taalwetenschapper. Zij heeft gewerkt bij de Universiteit van Tilburg en het Wetenschappelijk Onderzoeks- en Documentatie Centrum (WODC). Zij heeft Franse taal- en letterkunde en Romaanse talen gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daarnaast is zij afgestudeerd aan de rechtenfaculteit van de Rijksuniversiteit Leiden met als specialisaties internationaal- en milieurecht. Marion is gepromoveerd aan de Universiteit van Tilburg bij de vakgroep straf- en strafprocesrecht. Haar onderzoek had veel raakvlakken met de victimologie en criminologie waardoor haar interesse in dit vakgebied werd gewekt. Zij heeft daarna met veel plezier gewerkt als senior onderzoeker bij het WODC en meegewerkt aan onderzoeken naar nationale en internationale georganiseerde criminaliteit, witwassen, ondergrondsbankieren en mensenhandel.
Marion heeft ervaring in de begeleiding van studenten bij de bachelor- en masterthese en andere onderdelen van hun studie. Zij vindt het leuk om zowel HBO als WO studenten te begeleiden en hen vaardigheden aan te leren, zoals het opzetten, structureren en helder schrijven van teksten en het plannen van werkzaamheden. Het begeleiden van studenten bij het schrijven van hun scripties vindt zij een van de mooiste onderdelen van het werk van een wetenschappelijk docent, omdat hier juist haar belangstelling voor taal en inhoud samen komen en je door individuele begeleiding studenten net dat stapje verder kunt brengen. Zij heeft ruime ervaring in de begeleiding van mensen met dyslectie. Marion is praktisch en pragmatisch ingesteld en studenten waarderen haar doelgerichte inbreng en tips.

Judith Polman – Studie- en scriptiebegeleider

Judith heeft expertise opgebouwd in het begeleiden van studenten met special educational needs, zoals studenten met faalangst, motivatieproblematiek, scriptiestress, psychische problemen, psychosociale problematiek of met een autismespectrumstoornis (ASS). In haar begeleiding biedt Judith een enthousiaste en persoonlijke benadering en een resultaatgerichte scherpe aanpak die gestructureerd is; zowel wat betreft de inhoud van de scriptie als de planning met de studenten.
Judith heeft een wetenschappelijke achtergrond als onderwijskundige en is op dit moment in de laatste fase van haar PhD-traject, wat ze als onderwijskundig motivatie-onderzoeker volgt aan de Universiteit van Amsterdam. Judith begeleidt studenten van uiteenlopende opleidingen. Dit betreft met name hbo-opleidingen waarbij toegepast sociaal onderzoek uitgevoerd wordt. Vaak gericht op een adviesrapportage of een content creatie (ontwerpgericht onderzoek). Judith heeft ervaring met zowel kwalitatief onderzoek als kwantitatief onderzoek. Zij kan studenten begeleiden met uitvoeren en interpreteren van analyses. Judith begeleidt studenten vanuit het westen, het midden én het oosten van Nederland, en biedt tevens online begeleiding aan.
Studenten die Judith tot heeft mogen begeleiden komen van opleidingen zoals: Media & Entertainment Management, Facility Management, Facilitaire Eventmanagement, Leisure & Events Management, Communicatie, Tourism Management, Pabo, Pedagogiek, International Music Management, Social Work, Master Educational Leadership, Master Leren en Innoveren en Master Pedagogiek. Daarnaast begeleidt Judith studenten van wo-opleidingen binnen de gedragswetenschappen zoals Onderwijskunde, Onderwijswetenschappen, Pedagogische wetenschappen, Psychologie.

Meld je nu aan voor een gratis intakegesprek met een medewerker van Studielab:

Input this code: captcha

Neem Contact met ons op!

  • contact-iconVestigingsadres: 3061 ZH 84a Rotterdam*, studielab werkt door heel
    Nederland & (Vlaams) België
  • contact-iconstuur een WhatsApp bericht 0653161485