request-logo

Voor wie is Studiebegeleiding?

Studiebegeleiding is geschikt voor voltijd en deeltijd studenten die een universitaire, HBO, of MBO opleiding volgen die voor uiteenlopen redenen moeite hebben met studeren. Bijvoorbeeld vanwege dyslexie, AD(H)D, faalangst, perfectionisme, autisme, of een (chronische) ziekte. Maar ook voor studenten die ‘gewoon’ moeite hebben met zich houden aan een planning, of studeren vaak uitstellen en ontwijken, moeite hebben met concentreren, of moeite hebben met schrijven. Studiebegeleiding is ook geschikt voor studenten die efficiënter willen studeren en sneller willen afstuderen, bijvoorbeeld omdat ze naast hun studie al werken.

Wat houdt studiebegeleiding in?

Wij bieden ondersteuning bij alles wat met studeren te maken heeft. Zo helpen wij onder andere met het maken van een planning, en het opdelen van opdrachten en leerstof in behapbare blokjes. Daarnaast kijken wij naar de studiegedrag, en hoe die aangepast kan worden zodat de student beter en efficiënter studeert. Wij leren vaardigheden aan op het gebied van:
 • Timemanagement
 • Planning
 • Schijfvaardigheden
 • Presenteren
 • Uitstelgedrag
 • Concentratieproblemen
 • Efficiënt studeren
Studiebegeleiding is maatwerk. Hoe wij precies te werk gaan hangt dus af van de specifieke situatie van de student en waar de student tegen aan loopt. Het doel van studiebegeleiding is om vaardigheden aan te leren zodat je zo veel mogelijk zelf verder kan.

Hoe ziet een traject van studiebegeleiding eruit?

Zoals hierboven beschreven is studiebegeleiding maatwerk. Globaal volgt een traject de volgende stappen:
Aanvraag. Wanneer we jouw aanvraag hebben ontvangen gaan we gelijk aan de slag. We zoeken de meest geschikte studiebegeleider voor jou en koppelen jullie aan elkaar. Kennismakingsgesprek. Eenmaal gekoppeld voer je een vrijblijvend kennismakingsgesprek met de studiebegeleider. Waar loop je tegen aan? Waar zou je hulp bij willen? De begeleider legt jouw vervolgens uit hoe zij kunnen helpen en geeft een beeld van hoe de begeleiding er uit zou kunnen zien. Afspreken. Wanneer je hebt besloten verder te willen met de gekoppelde studiebegeleider kan je gelijk je eerste afspraak maken. Hoe vaak je afspreekt hangt af van jouw wensen maar het is belangrijk om regelmatig af te spreken, bijvoorbeeld elke week een uur. Vaak beginnen wij intensiever, en kijken wij na een tijdje samen met de student of het minder vaak of korter kan. Begeleiding. Samen met je studiebegeleider maak je een planning, leer je manieren om efficiënter te studeren, en leer je studievaardigheden. Evaluatie Tussendoor blijf je steeds samen evalueren. Zit je op schema? Moet je planning aangepast worden? Welke studiemethodes werken wel en niet voor jou? Aan de hand hiervan ga je samen met je begeleider aanpassingen maken. Afbouwen. Het doel van studiebegeleiding is om vaardigheden aan te leren zodat je zo veel mogelijk zelf verder kan. Met je begeleider kijk je gaandeweg of je de studiebegeleiding kan afbouwen en steeds meer zelfstandig door kan gaan. In hoeverre dit kan hangt natuurlijk van jouw situatie en wensen.

Meld je nu aan voor een gratis intakegesprek:

Input this code: captcha

Neem Contact met ons op!

 • contact-iconvan Nijenrodeweg
  673 1082 JB Amsterdam
 • contact-icon020-8226170
 • contact-icon+31 6 26860862