Waarom kiezen voor studiebegeleiding van Studielab?

Wij bieden ondersteuning bij alles wat met studeren te maken heeft. Daarbij helpen wij mbo- hbo- en wo studenten die vanwege uiteenlopende redenen moeite hebben met studeren. Onze ervaren begeleiders zijn experts op het gebied van plannen, studievaardigheden, faalangst, concentratieproblemen en examenstress. Ook begeleiden wij studenten die vanwege bijvoorbeeld dyslexie, AD(H)D, autisme, of een (chronische) ziekte een studiecoach nodig hebben.

Ben je niet op zoek naar bijles in een specifiek vak, maar wil je professionele hulp om makkelijker en effectiever te studeren? Neem dan nu contact met ons op!

 

Gratis telefonische intake aanvragen.

 

Studiebegeleiding, de mogelijkheden:

Individuele studiebegeleiding

€49.95

Krijg één op één studiebegeleiding van een professionele studiecoach. Al onze coaches zijn zeer ervaren en hebben een wetenschappelijke achtergrond. Individuele begeleiding vanaf €49.95

Contact opnemen

Online faalangsttraining

€19

Wil je thuis in jouw vertrouwde omgeving werken aan je faalangst? Speciaal hiervoor ontwikkelde psycholoog en cognitief gedragstherapeut Caroline Korsten de training 'faalangst de baas worden'. De training kost los €159, maar met een lidmaatschap (iedere maand opzegbaar) slechts €19 p.m. Je hebt tijdens je gehele lidmaatschap toegang tot de cursus.

Naar de cursus

Small group studiebegeleiding

€19.95

Werk onder begeleiding van een ervaren studiecoach aan een goede studieplanning en leer alles over effectief en slim studeren! Kleine groepjes van maximaal 6 studenten. Lessen van een uur.

Meer informatie?

Meer informatie? Stel vrijblijvend je vraag.

Stuur een WhatsApp bericht naar 0653161485

Onze voordelen:

Gespecialiseerde begeleiders

Wij stellen hoge eisen aan onze studiebegeleiders. Ze zijn allen zeer ervaren en hebben een wetenschappelijke achtergrond. Daarnaast werkt Studielab met begeleiders die expertise hebben opgebouwd in het begeleiden van studenten met special educational needs.

Flexibiliteit

Je kunt niet alleen face-to-face met onze begeleiders afspreken, maar ook online. Hierdoor plan je eenvoudig afspraken in met je studiecoach. Studiebegeleiding is dus ook zeer geschikt indien je een studie met een baan en/of een gezin combineert.

Transparante, lage tarieven

Geen verplichte afnames of verborgen kosten. Wij houden onze tarieven laag door te besparen op overhead en te investeren in kwaliteit. Meer informatie over onze tarieven? Neem vrijblijvend contact op!

Hoe helpen wij?

Wil je weten of studiebegeleiding iets voor jou is? Hieronder lees je meer over onze werkwijze. Twijfel je nog? De eerste (telefonische) intake met Studielab is altijd gratis!

Voor wie is Studiebegeleiding?

Studiebegeleiding is geschikt voor voltijd en deeltijd studenten die vanwege uiteenlopende redenen moeite hebben met studeren. Bijvoorbeeld vanwege dyslexie, AD(H)D, faalangst, perfectionisme, autisme, of een (chronische) ziekte. Een studiecoach van studielab helpt echter ook studenten die ‘gewoon’ moeite hebben plannen, last hebben van concentratieproblemen of studeren vaak uitstellen en ontwijken. Studiebegeleiding is ook geschikt voor studenten die efficiënter willen studeren en sneller willen afstuderen. Bijvoorbeeld omdat ze naast hun studie al werken.

Wat houdt studiebegeleiding in?

Wij bieden ondersteuning bij alles wat met studeren te maken heeft. Zo helpen wij onder andere met het maken van een planning en het opdelen van opdrachten en leerstof in behapbare blokjes. Daarnaast kijken wij naar het studiegedrag en naar hoe dit gedrag aangepast kan worden, zodat de student beter en efficiënter studeert. Wij leren daarnaast studievaardigheden aan op het gebied van:

 • Timemanagement
 • Planning
 • Schijfvaardigheden
 • Presenteren
 • Uitstelgedrag
 • Concentratieproblemen
 • Efficiënt studeren

Studiebegeleiding is maatwerk. Hoe de studiecoach precies te werk gaat hangt dus af van de specifieke situatie en de hulpvraag van de student. Het doel van de begeleiding is om effectieve studievaardigheden aan te leren, zodat je na de studiebegeleiding zelf verder kunt.

studiebegeleiding

Hoe ziet een traject eruit?

Zoals hierboven beschreven is studiebegeleiding maatwerk. Globaal volgt een traject de volgende stappen:

 • Aanvraag. Wanneer we jouw aanvraag hebben ontvangen gaan we gelijk aan de slag. We zoeken de meest geschikte studiebegeleider voor jou en koppelen jullie aan elkaar.
 • Kennismakingsgesprek. Eenmaal gekoppeld voer je een vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek met Studielab. Waar loop je tegen aan? Waar zou je hulp bij willen? Wij leggen vervolgens uit hoe wij kunnen helpen en geven een beeld van hoe de begeleiding eruit zou kunnen zien.
 • Afspreken. Wanneer je hebt besloten verder te willen met de gekoppelde studiebegeleider plan je gelijk je eerste afspraak in. Hoe vaak je afspreekt hangt af van jouw wensen, maar het is belangrijk om regelmatig af te spreken; bijvoorbeeld elke week een uur. Vaak beginnen wij intensief en kijken wij na een tijdje samen met de student of het minder vaak of korter kan. Afspreken kan op locatie of online (studiebegeleiding op afstand via Skype of FaceTime).
 • Begeleiding. Samen met je studiebegeleider maak je een planning, leer je manieren om efficiënter te studeren en leer je studievaardigheden.
 • Evaluatie Tussendoor blijf je steeds samen evalueren. Zit je op schema? Moet je planning aangepast worden? Welke studiemethodes werken wel en niet voor jou? Aan de hand hiervan ga je samen met je begeleider aanpassingen maken.
 • Afbouwen. Het doel van studiebegeleiding is om vaardigheden aan te leren, zodat je uiteindelijk zelfstandig verder kunt. Met je begeleider kijk je gaandeweg of je de studiebegeleiding kan afbouwen en steeds meer zelfstandig door kan gaan. In hoeverre dit kan, hangt natuurlijk van jouw situatie en wensen af.